Toeristenbelasting weer investeren in toerisme door middel van nieuw toeristisch fonds

In de gemeente Moerdijk wordt sinds jaren al “toeristenbelasting” geheven. De VVD stelt zich al jaren op het standpunt dat deze overnachtingstax zou moeten worden afgeschaft. Toeristenbelasting wordt geïnd door hotels, campings, bed and breakfasts, jachthavens en andere aanbieders van overnachtingen. De opbrengsten van deze belasting werden vervolgens gebruikt voor diverse andere doeleinden. VVD Moerdijk is van mening dat opbrengsten uit de toeristenbelasting besteedt dienen te worden aan toeristische zaken, zoals bewegwijzering e.d. VVD Moerdijk heeft middels een motie ervoor gezorgd dat er een Toeristisch Fonds is opgericht, waarin verschillende ondernemers uit de toeristische sector samen met andere deskundigen gezamenlijk kunnen bepalen wat er gebeurt met de opbrengsten van deze belasting.

In de gemeente Moerdijk wordt sinds jaren al “toeristenbelasting” geheven. De VVD stelt zich al jaren op het standpunt dat deze overnachtingstax zou moeten worden afgeschaft. Toeristenbelasting wordt geïnd door hotels, campings, bed and breakfasts, jachthavens en andere aanbieders van overnachtingen. De opbrengsten van deze belasting werden vervolgens gebruikt voor diverse andere doeleinden. VVD Moerdijk is van mening dat opbrengsten uit de toeristenbelasting besteedt dienen te worden aan toeristische zaken, zoals bewegwijzering e.d.

VVD Moerdijk heeft middels een motie ervoor gezorgd dat er een Toeristisch Fonds is opgericht, waarin verschillende ondernemers uit de toeristische sector samen met andere deskundigen gezamenlijk kunnen bepalen wat er gebeurt met de opbrengsten van deze belasting.