Prachtig resultaat voor de VVD Moerdijk

Dank voor uw stem gisteren! Het was voor iedereen op een verkiesbare plaats een erg spannende dag. Na 4 jaar hard gewerkt te hebben en de vele campagne-inspanningen hoopten wij dat de verkiezingen zich zouden vertalen in tenminste zetelbehoud en we hoopten op zetelwinst.

We hebben als VVD Moerdijk een prachtig resultaat behaald. Voor de eerste keer in de geschiedenis van de VVD in Moerdijk mogen wij 5 Raadszetels innemen ten opzichte van 4 nu. We zijn hierbij ook de tweede partij geworden in Moerdijk. Alleen Onafhankelijk Moerdijk is nog iets groter geworden, met 6 zetels.

De zetelverdeling voor de Gemeenteraad in Moerdijk ziet er als volgt uit:

Onafhankelijk Moerdijk - 6

VVD - 5

CDA - 4

Moerdijk Lokaal - 4

Partij van de Arbeid - 2

SP (Socialistische Partij) - 1

ChristenUnie- 1

Burger Belangen Moerdijk- 1

Democraten 66 (D66) -1

Toch hebben we als VVD een opvallende uitslag. Ben Vos heeft bijvoorbeeld een mooie prestatie geleverd door van plaats 12 op de lijst, met voorkeursstemmen op plaats 2 binnen te komen. Pitricia Koomans is het door voorkeurstemmen gelukt een aantal plaatsen hoger te eindigen. Remco Heus wordt naar verwachting Raadslid, wanneer er coalitie wordt gevormd, maar heeft nu nog geen Raadszetel. Helaas is het ook ons huidige Raadslid Diman Kamp niet gelukt om een Raadszetel te bemachtigen. Hij staat voorlopig op de 7e plaats.

De volgorde van de Raadsleden voor de VVD Moerdijk is (voorlopig) als volgt:

1. Thomas Zwiers

2. Ben Vos

3. Danny Dingemans

4. Erik van der Linden

5. Pitricia Koomans-Schreuders

Als u meer wilt weten over de uitslagen in Moerdijk kunt u kijken op:

https://www.moerdijk.nl/Uitslag-gemeenteraadsverkiezingen

De komende weken zal in het teken staan van coalitievorming en zullen wij ook verdere afspraken maken in de fractie. Verder zijn wij ook van plan om deze periode weer met burgerleden te gaan werken in de commissies, zodat we ons verder kunnen versterken.