Pitricia Koomans-Schreuders

Mijn naam is Pitricia Koomans en met mijn gezin woonachtig in Klundert.


Als lid van het eerste uur aan de Stadstafel van Klundert ben ik enthousiast geworden om een meer actieve rol te gaan vervullen als vertegenwoordiger voor de burger van Moerdijk. Door de contacten die ik heb via de verenigingen waarbij ik betrokken ben, hoor ik signalen die prikkelen om mee aan de slag te gaan. De stap naar de lokale politiek werd hierdoor vanzelfsprekend.

Waarom VVD? Wat mij het meest aanspreekt, is het voeren van de eigen regie, inspelen op de individu en ondersteunen of helpen wanneer dit nodig is. Binnen gemeente Moerdijk heb ik gewerkt in meerdere zorginstellingen in verschillende kernen. Het is mooi om te zien dat iedere kern zijn eigen identiteit en kracht heeft. Dat vind ik belangrijk om mee te nemen in het maken van beslissingen. Als ik een situatie in een kern niet ken, dan ga ik er op af.

Als nieuw raadslid heb ik nog veel te leren. Het sociale domein heeft mijn grote belangstelling en daar focus ik mij op.

Het is belangrijk dat inwoners van de gemeente Moerdijk weten waar ze terecht kunnen met hulpvragen of voorlichting kunnen krijgen. Dat betreft alle hulpvragen van zorg tot schuldhulpverlening. 1 loket waarbij de zorg of dienstverlening eenvoudig in gang gezet kan worden. Preventie en vroeg signaleren van problemen is van groot belang. Dat kan door maatwerk te bieden bijvoorbeeld binnen een gezin ( 1 gezin, 1 plan). Zorg moet dichtbij zijn en het werk van de wijkzuster levert hier een grote bijdrage aan. Vrijwilligers en mantelzorgers hebben maximale ondersteuning nodig.

Administratie is nodig om verantwoording af te leggen maar moet op een juiste manier geregeld worden. Effectief, efficiƫnt en niet ten koste van de zorg. Voor al deze vraagstukken span ik mij graag in

pitricia.koomans-schreuders@gemeenteraadmoerdijk.nl