Woningbouw en wonen

Er zijn veel extra woningen nodig, zowel koop als huur. We willen dat er op zeer korte termijn acties ondernomen worden om meer te gaan bouwen in ALLE kernen. De gemeente heeft toestemming om 1800 woningen bij te gaan bouwen. Er moet worden gebouwd voor eigen behoefte, als ook met het doel om mensen van buiten aan te trekken, om de verwachte bevolkingsdaling zoveel mogelijk tegen te gaan en draagvlak te houden voor onze voorzieningen, zoals bijvoorbeeld scholen. Hier ligt een kans om mensen die werkzaam zijn in Moerdijk, maar niet uit de regio komen, te laten wonen in de kernen van de gemeente Moerdijk. 

Er moet aandacht zijn voor innovatieve en duurzame vormen van bouw. Woningbouw moet onderscheidend zijn en niet 'dertien in een dozijn'

De VVD is er geen voorstander van dat statushouders altijd voorrang krijgen op woningzoekenden voor een sociale huurwoning uit onze eigen gemeente. Wij vinden dat kwetsbare groepen, zoals mensen uit de bijstand, mensen die een aangepaste woning nodig hebben, gezinnen met kinderen uit de gemeente/regio met een huisvestingsprobleem (bijvoorbeeld na echtscheiding) ook recht hebben om binnen een redelijke termijn over een sociale huurwoning te kunnen beschikken.